Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Έρευνα των μαθητών της ΣΤ1 τάξης

Έρευνα για τις κυκλοφοριακές παραβάσεις στο Μενίδι από τους μαθητές της ΣΤ1 τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών
2017-2018

     Οι μαθητές/τριες  του Στ1 τμήματος του σχολείου μας μαζί με το δάσκαλό τους Φιτσιώλο Δημήτρη, παρατηρώντας  παραβάσεις των οδηγών σχετικά με την εφαρμογή του Κ.Ο.Κ στην περιοχή μας, αποφάσισαν να διεξάγουν μια ποσοτική έρευνα και να καταγράψουν το φαινόμενο.
     Στόχος τους ήταν να εξετάσουν την έκταση του φαινομένου και να παρέμβουν στη στάση των οδηγών, τόσο μέσω υπομνημάτων στο Δήμο και την Τροχαία όσο και με άμεση παρέμβαση.
     Οι μαθητές/τριες, αφού κατέγραψαν τα ερευνητικά τους ερωτήματα, χωρίστηκαν σε ομάδες παρατήρησης. Από την πόρτα του σχολείου μας , καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους (συγκεκριμένη μέρα και ώρα) κατέγραφαν σε πίνακες τις παρανομίες που παρατηρούσαν από οδηγούς (αυτοκίνητα, μηχανάκια και φορτηγά).
    Στο τέλος, έφτιαξαν στατιστικούς πίνακες και κατέληξαν σε συμπεράσματα τα οποία κοινοποιήθηκαν στο Δήμο, την Τροχαία αλλά και σε τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η έρευνά τους πλαισιώθηκε από θεωρητικό πλαίσιο το οποίο στηρίχτηκε σε παρόμοιες έρευνες, καθώς και σε στοιχεία που αναζητήθηκαν σε σχετικούς, με την έρευνα, φορείς. 

      Η εν λόγω έρευνα, θα παρουσιαστεί από μια ομάδα μαθητών και το δάσκαλό τους στο 4ο Διεθνές Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου